Odgovornost do ljudi, narave in skupnosti.

Združujemo energijo mlade, znanje srednje in izkušnje starejše generacije.

Novice

Pokriti bazen Pod Skalco

Bazen Pod Skalco Foto Kamnik.infoV Kamniku smo korak bliže pokritemu bazenu. Kot je bilo na občinskem svetu že večkrat izpostavljeno, je treba sprejeti odločitev, kje se lahko zgradi pokriti bazen. Odgovor kje, že imamo – najbolj logična lokacija je obstoječi bazen Pod Skalco, kar podpiramo tudi v Listi Dušana Papeža.

V proračunu za leto 2017 je Občina za obnovo bazenske školjke že zagotovila del sredstev in se prijavila tudi na razpis Fundacije za šport. Rezultat razpisa bo znan kmalu, a neuradno nam kaže dobro. Od uspeha na tem razpisu pa je odvisno tudi, koliko dodatnih sredstev bo morala Občina zagotoviti v rebalansu proračuna, ki se bo sprejemal junija letos. V primeru, da bodo sredstva zagotovljena, bi se letos lahko začela prva faza obnove, ki obsega temeljito obnovo školjkeŽaklina Zdravković bazena. Le-ta bo omogočala, poleg osnovnega namena, ki je letno kopališče za občanke in občane, organiziranje različnih tekmovanj. Začetek druge faze - pokritje z balonom - pa se lahko pričakuje v 2018. Za drugo fazo bo potrebno predhodno spremeniti prostorski akt za območje Pod Skalco M-1, izdelati projektno dokumentacijo, pridobiti gradbeno dovoljenje in zagotoviti sredstva v proračunu.

Kamnik je bil od nekdaj plavalno mesto in to tudi vsako leto dokazujejo naši klubi. Zato se vedno znova veselimo zmag naših vaterpolistov, triatloncev in plavalcev. Še bolj pa se bomo veselili, ko jih bodo dosegali na DOMAČEM TERENU.

V svetniški skupini LDP bomo v občinskem svetu še naprej podpirali vsa prizadevanja Občine, da bi v zelo kratkem času dobili tako želen pokrit bazen.

Žaklina Zdravković

Copyright © Lista Dušana Papeža 2016. Vse pravice pridržane.