Odgovornost do ljudi, narave in skupnosti.

Združujemo energijo mlade, znanje srednje in izkušnje starejše generacije.

Novice

Kdor hoče nekaj narediti, bo našel pot.

EdisRujovicObčinski svetnik LDP, 25-letni Edis Rujović, je vodja poslovnih enot Telemacha v Celju. Prosti čas si krajša s športom, pohodništvom, knjigami in druženjem s prijatelji. Ob delu študira in bo novembra zagovarjal diplomsko delo na Fakulteti za varnostne vede, smer kriminalistično preiskovanje. Edis je za Kamniški občan, kjer je bil objavljen kratek intervju z njim, razkril, da je še vedno samski ;-)


Kakšne so vaše izkušnje v politiki in zakaj ste se odločili, da se boste potegovali za mesto v občinskem svetu?
V politiki sem novinec, kar pa ne pomeni, da prej nisem dokaj aktivno spremljal dogajanja na državni in lokalni ravni. Odločitev za vstop v politiko pa je povezan s povabilom Dušana Papeža. Na povabilo sem se z veseljem odzval, saj sem vedel da me čaka sodelovanje z ekipo, ki zastopa enake interese.

Katere cilje boste v tem mandatu skušali uresničiti kot občinski svetnik?
Nedvomno je potrebno veliko narediti na področju turizma. Kamnik ima ogromen potencial, a žal premalo izkoriščen. Nujno potrebno je bisere kot so Velika planina, izvir Kamniške Bistrice, Tuhinjsko dolino, staro mestno jedro in pa nenazadnje tudi Volčji potok, povezati v eno celovito zgodbo ter to tudi uspešno tržiti. Na področju športa pa moramo po mojem mnenju prioritetno vlagati v delo z mlajšimi selekcijami in, če že ne moremo tekmovati v najmočnejših ligah, pa smo lahko kvaliteten nabor za klube, ki tam že tekmujejo, s čimer mladim ustvarjamo priložnosti.

Kateri je po vašem mnenju ta čas največji problem v občini?
Na to sem delno opozoril že pri prejšnjem vprašanju. Nimamo dolgoročne vizije na področju turizma, kjer niso jasno določeni cilji in ne način kako do njih priti. Za uresničevanje in izvajanje strategije pa je ključnega pomena medsebojno konstruktivno delovanje in ne, oviranje razvoja občine zaradi ideoloških prepričanj.

Kaj je tisto, kar je trenutno v občini dobro urejeno?
Kar nekaj stvari je dobro urejeno, zagotovo tu velja omeniti KIK-Štarter, ki je odlično izhodišče za mlade podjetnike, kjer lahko nadgrajujejo svojo podjetniško kreativnost. Na področju športa pa najbolj sveža pridobitev, mekinjski stadion.

Življenjsko vodilo?
Kdor hoče nekaj narediti, bo našel pot. Kdor noče ničesar narediti, bo našel izgovor.

Copyright © Lista Dušana Papeža 2016. Vse pravice pridržane.