Odgovornost do ljudi, narave in skupnosti.

Združujemo energijo mlade, znanje srednje in izkušnje starejše generacije.

Novice

Kamnik potrebuje pokriti bazen!

Zaklina ZdravkovicNa občinskem svetu sem že nekajkrat opozorila, da mora Kamnik resno in s konkretnimi dejanji pristopiti k izgradnji pokritega bazena. V proračunu je v ta namen tudi posebna postavka na kateri bi se morala zbirati sredstva za pokriti bazen. Res je, da se pokriti bazen načrtuje že 20 in več let ter da so proračunska sredstva omejena. A vse je odvisno od prioritet, ki si jih občina postavi. Možnosti, kje in na kakšen način se lahko zgradi pokrit bazen, je bilo do danes predstavljenih že veliko.

Lahko se tega lotimo sami, lahko v sodelovanju s sosednjimi občinami ali v sodelovanju z državo in njenim zavodom za usposabljanje invalidne mladine, CIRIUS. Potrebno je sprejeti odločitev in nato začeti delati. Meni je najbližji predlog sodelovanje z državo in CIRIUS-om, kjer je možnost gradnje večjega pokritega bazena.

Pokrit bazen se potrebuje! Po številu vodnih klubov in njihovih članov se uvrščamo v sam državni vrh. Po rezultatih naših vaterpolistov, triatloncev in plavalcev pa smo na samem vrhu. Resnica je, da je Kamnik še vedno plavalno mesto, vendar zaživi samo poleti. Skozi celo leto pa se naši športniki borijo za svoje treninge izven občine, kjer drago najemajo pokrite bazene.

Zato se bom kot mama vaterpolista, kot občanka in kot opozicijska občinska svetnica, v občinskem svetu še naprej zavzemala, da najlepše mesto pod soncem, čim prej dobi pokrit bazen.

Žaklina ZDRAVKOVIĆ
Občinska svetnica LDP

Copyright © Lista Dušana Papeža 2016. Vse pravice pridržane.