Odgovornost do ljudi, narave in skupnosti.

Združujemo energijo mlade, znanje srednje in izkušnje starejše generacije.

Novice

Strategija turizma nujno potrebna!

Edis RujovićVelikokrat slišimo, da ima Kamnik velik potencial za razvoj turizma. A vsa ta leta turizem v praksi resnično še ni bil prepoznan kot panoga na kateri se bodo priključile vse ostale dejavnosti. Imam občutek, da Zavod za turizem še ni v popolnosti prevzel vloge povezovalca, koordinatorja in kreatorja turističnega preboja. Razlog leži tudi v odsotnosti potrjene vizije in strategije.

Z jasno vizijo in strategijo se da premakniti stvari. To dokazuje Ljubljana, ki je iz zaspanega mesta v zelo kratkem času postala metropola, zelena prestolnica Evrope. Vse to je dosegla z jasno začrtano strategijo in vizijo.

Kamnik potrebuje vizijo in strategijo. Prvi resnično velik izziv predstavlja celovit razvoj nekdanje smodnišnice. Bomo znali misliti strateško, odgovorno in celovito?

Samo ambiciozna pot, ki bo na trenutke provokativna in predvsem drugačna od že videnih, s povezovanjem deležnikov, urejenostjo občine in pravo predstavitvijo naših naravnih danosti, produktov in zgodb, nam bo prinesla zaželeno zanimivost destinacije.

Zavod za turizem dela majhne korake, ki kažejo na željo po prebujanju, pa vendar se potrebuje »PUSH«, ki bi omenjenim aktivnostim dal zagon in podporo. Menim, da se omenjeni »PUSH« skriva ravno v viziji in krovni strategiji naše občine v kateri bo turizem glavna panoga razvoja in to ne samo na papirju temveč tudi v konkretnih ukrepih, investicijah in proračunskih sredstvih.

Edis RUJOVIĆ
Občinski svetnik

 

Copyright © Lista Dušana Papeža 2016. Vse pravice pridržane.