Odgovornost do ljudi, narave in skupnosti.

Združujemo energijo mlade, znanje srednje in izkušnje starejše generacije.

Novice

K promociji lahko pomaga vsak občan

Dušan PapežDušan Papež je v pogovoru za Kamničanko podal nekaj svojih predlogov in pogledov na razvoj Velike planine, ki kar čaka in čaka.

Velika planina je s svojo pastirsko dediščino edinstvena na svetu in kot taka velik turistični potencial občine, a njena največja pomanjkljivost je celovita skupna strategija razvoja, ki bi povezala vse deležnike na planini – ki pa je še vedno ni, opozarja Dušan Papež.

»Kot občinski svetnik in predsednik LDP pa tudi velik ljubitelj Velike planine vidim rešitev v ustanovitvi posebne skupine, ki bo sistematično in celovito pristopila k strategiji tako z gospodarskega, turističnega, naravovarstvenega in marketinškega vidika. Treba je ponuditi zanimive produkte in turistične programe vseh deležnikov pod enotno blagovno znamko. Pohvalno je bilo sodelovanje s študenti, ki so oblikovali projekt, delno financiran od EU. Projekt ponuja raznolike in uresničljive možnosti: interaktivno učno pot, vključevanje v Center šolskih in obšolskih dejavnosti, organizacijo športnih dni, modernejše oblike spletnega marketinga, bolj privlačno paketno ponudbo s predstavitvijo turističnim agencijam ... Primer je zgled za sodelovanje na razpisih s črpanjem sredstev iz evropskih skladov, za kar je nujna strategija,« pravi Papež, ki ima svoje mnenje tudi v povezavi z dostopom na planino. »Dostop z nihalko je urejen, je pa makadamsko cesto od Kranjskega Raka nujno treba asfaltirati zaradi neprijetnega prašenja, problematično je tudi parkirišče. Urejena cesta in plačljivo parkirišče sta nujni del turistične ponudbe, posledično bodo možna nova delovna mesta, varovali pa bomo tudi edinstveno naravno in kulturno dediščino. Velika planina ponuja enkratne priložnosti pohodništva, gorskega kolesarjenja, vodenih ogledov, možnosti tekaških prog, sankanja, obisk tradicionalnih prireditev ... Vsak občan lahko z ustno reklamo veliko pripomore k promociji.

Leta 2010 sem bil organizator svetovnega prvenstva v gorskih tekih na Veliko planino, njeno ime smo častno ponesli v svet. Tekači se vračajo: Japonec z družino jo vsako leto obišče. Nenadomestljiva priložnost promocije bo tudi leta 2017, ko bomo organizirali evropsko prvenstvo,« še pravi Papež, ki je prepričan, da bi s pametno strategijo Velika planina lahko doživela razcvet in se v desetletju ali dveh vpisala na seznam Unescove kulturne dediščine.

Copyright © Lista Dušana Papeža 2016. Vse pravice pridržane.