Odgovornost do ljudi, narave in skupnosti.

Združujemo energijo mlade, znanje srednje in izkušnje starejše generacije.

Novice

Krožišče na Bakovniku

Zaklina ZdravkovicV LDP Kamnik pozdravljamo odločitev občinske uprave, da prične z gradnjo krožnega križišča Bakovnik (Lidl - Klavčičeva) na Ljubljanski cesti. Veseli nas, da je tudi zaradi pobuda iz meseca novembra 2015, ki jo je podala naša občinska svetnica Žaklina Zdravković, izgradnja krožnega krožišča padla na plodna tla in je Občina našla sredstva za ta pereč problem na Bakovniku.

Novembra 2015 je Žaklina Zdravković dala Županu pobudo, da se preuči možnost izvedbe enosmernega prometa na Klavčičevi ter vprašala ali je možno – morda v dogovoru z trgovino Lidl – na križišču Ljubljanske ceste pri trgovini Lidl in Klavčičeva ulica, postaviti v prvi fazi/poskusno montažno krožno križišče oziroma montažni rondo?

Odgovor takrat ni bil spodbuden, saj so zapisali: "Ureditev Ljubljanske ceste je bila v preteklih letih izvedena na podlagi prometne študije in projektne dokumentacije, tako da popolnoma ustreza vsem predpisom za gradnjo cest. Res pa je, da kulture vožnje med vozniki ni mogoče spremeniti čez noč, zato je mnenje, da bi se začasno krožišče izvajalo na tem odseku neprimeren način."

Zaradi negativnega odgovora in ker problem postaja vedno večji smo v LDP ravno te dni pripravljali novo vprašanje oziroma pobudo na to temo skupaj s prometnim strokovnjakom. Zato smo še toliko bolj veseli novice, da so na občinski upravi sprejeli to odločitev.


Vse udeležence v prometu pa prosimo, da so v času od 21.6. do 11.7., ko bodo potekala dela previdni v cestnem prometu.

krozisce lidl

Copyright © Lista Dušana Papeža 2016. Vse pravice pridržane.