Odgovornost do ljudi, narave in skupnosti.

Združujemo energijo mlade, znanje srednje in izkušnje starejše generacije.

Novice

Dušan Papež: Dobro je, kar združuje

Dušan PapežKratka osebna predstavitev: starost, stan, kaj ste po izobrazbi, kje ste zaposleni?
Star sem 57 let, poročen, oče dveh hčera in dedek treh vnučkov. Sem avtoličar, zaradi bolezni upokojeni podjetnik, sicer pa lastnik družinskega podjetja, ki deluje več kot 30 let, in predsednik KGT Papež.

Kakšne so vaše izkušnje v politiki in zakaj ste se odločili, da se boste potegovali za mesto v občinskem svetu?
Do sedaj izkušenj v politiki nisem imel. Nikoli nisem bil član kake stranke. Ob kandidaturi za župana sem s somišljeniki ustanovil svojo listo, da bi delovali v dobro ljudi. Kot dolgoletni uspešni podjetnik, športni funkcionar, organizator teka na Grintovec in SP v gorskih tekih na Veliko planino lahko s svojimi izkušnjami veliko pripomorem v dobro občine.

Katere cilje boste v tem mandatu skušali uresničiti kot občinski svetnik?
Želel bi, da Velika planina z dolino Kamniške Bistrice zaživi kot edinstveni turistični biser, saj je celoletno turistično-rekreativno območje. Družba Velika planina in pašna skupnost morata nujno sodelovati, da delujeta v vlogi serviserja za planino in dolino. Nujno je asfaltiranje ceste do Ravni. Razmišljam o športnem turizmu za aktivno preživljanje dopusta in za priprave vrhunskih športnikov, o razvoju mreže kolesarskih poti in pešpoti.

Kateri je po vašem mnenju ta čas največji problem v občini?
Več sredstev bi bilo treba nameniti za športne programe otrok in mladine, za organizacijo prireditev, ki ponesejo ime Kamnika po svetu. Še vedno je rakasta rana lokacija pokritega bazena, tudi vir financiranja. Stari grad ostaja sramota kljub čistilni akciji, potrebno bo čim prej dobiti ustreznega najemnika. Kamnik nujno potrebuje hotel. Še vedno ostaja mrtvilo v starem mestnem jedru, na Šutni. Kot Mekinjčan bi srčno želel, da se vrata uršulinskega samostana ne bi zaprla.

Kaj je tisto, kar je trenutno v občini dobro urejeno?
S pridobitvijo evropskih sredstev se dobro uresničuje projekt kohezije, cestne in prometne infrastrukture, kanalizacije. Pozdravljam tudi prenovo stadiona v Mekinjah. Kamnik je moje mesto, rad živim pod kamniškimi planinami, v katere pogosto zahajam.

Kaj vam zapolnjuje prosti čas?
Družina, vnučki, kolesarjenje, hoja v hribe, druženje z gorskimi tekači, potovanja z avtodomom in vožnje s starodobnikom.

Življenjsko vodilo?
Človečnost, preprostost, dobrota, prijateljstvo, močna volja in družina. »Dobro je, kar združuje« je moje vodilo, moč vsake skupnosti je v sožitju, strpnosti in sodelovanju, skupaj lahko premikamo gore.

Tekst je bil objavljen v lokalnem časopisu, v okviru predstavitev članov Občinskega sveta Občine Kamnik.

Copyright © Lista Dušana Papeža 2016. Vse pravice pridržane.