Odgovornost do ljudi, narave in skupnosti.

Združujemo energijo mlade, znanje srednje in izkušnje starejše generacije.

Novice

dr Andraž Teršek: Revščina je neustavna

Včeraj smo se v kamniški knjižnici udeležili pogovornega večera z ustavnim pravnikom in filozofom dr. Andražem Terškom. V polni dvorani je dr. Teršek, ki je na naše povabilo v Kamniku gostoval že junija letos, ponovno navdušil s svojimi pogledi na ustavo, pravo, politiko, izobraževanje, skrivanjem pred sprejemanjem odgovornosti, odtujenostjo človeka, ipd. 

Pozitivno je presenetil s stališčem, da je potrebno revščino formalno opredeliti kot neustavno, za kar je požel spontani aplavz publike. 

Svoj predlog je obrazložil, da družba, kjer so socialna država, socialne pravice in solidarnost ustavni koncepti in vrednote, ne sme poznati in ne sme dopuščati revščine! "Revščina mora biti v našem ustavnem redu prepoznana kot ustavno nedopustna družbena realnost. In kratkoročno odpravljena s pravno politiko!" je zaključil.

Mi dodajamo, da današnja družba ima vsa orodja, da prepreči revščino v družbi, če si to postavi za svojo prioriteto. Civilizacija, ki ima toliko znanja in hitro razvijajoče se tehnologijem, ki porabi milijarde dolarjev za odkrivanje vode v vesolju, nebi smela poznati revščine. Še posebaj je to nesprejemljivo za Evropske države glede na vrednote na katerih je nastala Evropska unija.

Copyright © Lista Dušana Papeža 2016. Vse pravice pridržane.