Odgovornost do ljudi, narave in skupnosti.

Združujemo energijo mlade, znanje srednje in izkušnje starejše generacije.

Novice

Kolesarski turizem je prihodnost

Dušan PapežV strategiji turizma, ki jo bo občinski svet sprejel v tem mesecu, je eden od pomembnejših dejavnikov kolesarski turizem. Želimo postati vidna kolesarska destinacija, ki nudi privlačne možnosti kolesarjenja za raznolike ciljne skupine, ki jih odlikuje preprosta dostopnost in varnost. Da lahko dosežemo ta ambiciozen cilj, pa je potrebno zagotoviti tudi primerno infrastrukturo za cestno in turno/gorsko kolesarjenje ter določiti poligon za kolesarske spuste.

Občina Kamnik je v zadnjih letih načrtno pristopila k izgradnji mreže kolesarskih poti. Glavna zelena os, ki se načrtuje, je kolesarska steza in pešpot ob Kamniški Bistrici od mestnega jedra pa vse do meje z občino Domžale.
Tudi v proračunih za leta 2017-18, ki jih bomo obravnavali na decembrski seji, so predvidena sredstva za nadaljnjo širitev kolesarskih poti. Poleg tega se načrtuje gradnja novih odsekov v Tuhinjski dolini, predvsem na območju med Lokami in Potokom ter povezava mesta Kamnik z Nevljami in Vrhpoljem.

Na občinski svet sem naslovil pobudo, da se začne načrtovati in nato tudi graditi kolesarsko povezavo mesta s Kamniško Bistrico. Menim, da bi moral prvi odsek proti Kamniški Bistrici potekati od mestnega jedra do Stranj.

Dušan PAPEŽ

Copyright © Lista Dušana Papeža 2016. Vse pravice pridržane.