Odgovornost do ljudi, narave in skupnosti.

Združujemo energijo mlade, znanje srednje in izkušnje starejše generacije.

Novice

Edis Rujović: Kdaj odprtje Starega gradu?

edis rujevic 295x300Spomladi 2015 sem se na poziv župana udeležil čistilne akcije na Starem gradu. Tistega dne, 16. maja, se je na Starem gradu resnično čutila pozitivna energija in želja, da skupaj nekaj premaknemo. Na nek način sem bil priča sodobni delovni brigadi, ki se je organizirala preko socialnega omrežja. Delovne brigade, ki so danes del neke preteklosti, o katerih sem doslej lahko le poslušal.

Od čistilne akcije je minilo že nekaj časa in določena dela v notranjosti objekta so bila izvedena, določena pa se še izvajajo. Zunanjim opazovalcem se nam sicer vedno zdi, da bi lahko nekatere stvari potekale hitreje, a pri investicijah z javnimi sredstvi se stvari rade zavlečejo, kar razumem.

Glede na to, da je bil Stari grad vrsto let zaprt in neurejen, bomo ljubitelji te čudovite izletniške točke počakali še nekaj časa, da se bomo lahko ponovno okrepčali in da bo prostor dobil turistični zagon, ki si ga zasluži.

Kot občinski svetnik sem na temo Starega gradu dobil nekaj vprašanj in ker želim občankam in občanom posredovati čim bolj natančne odgovore me zanima naslednje:

Katera dela se na gradu trenutno opravljajo in v kateri fazi so obrtniška in druga dela na objektu Stari grad?
Kakšne vsebine bo Občina Kamnik ponudila na začetku in kakšni so načrti glede upravljanja Starega gradu?
Kdaj se predvideva otvoritev gostinskega dela objekta?

Za odgovore se vam zahvaljujem v prepričanju, da vsi skupaj že nestrpno pričakujemo dan, ko bo objekt na Starem gradu ponovno zaživel.

ciscenje stari grad209

 

Lista Dušana Papeža link

Copyright © Lista Dušana Papeža 2016. Vse pravice pridržane.