Odgovornost do ljudi, narave in skupnosti.

Združujemo energijo mlade, znanje srednje in izkušnje starejše generacije.

Edis Rujović

Brane Golubović

Rodil se je 10. avgusta 1969. V Kamniku živi od leta 1974, ko so se preselili iz Ljubljane. 

Je magister upravnih ved in je s politiko, predvsem na lokalni ravni, povezan že dolgo časa. Vseskozi je aktiven na civilno družbenem področju. V preteklosti je bil dolgotrajni član taborniške organizacije, soustanovitelj mladinskega centra, član različnih društev in iniciativ, podžupan in občinski svetnik, predsednik Športne zveze Kamnik, član podjetniške ekipe wFoil, ipd. Danes pa je  član Lions kluba Kamnik, član upravnega odbora Civilne iniciative, ki se je uspešno zavzemala za vpis pravice do pitne vode v Ustavo RS in član različnih društev.

Poleg politike in aktivizma ga zanima tudi komuniciranje z različnimi deležniki, podjetništvo, predvsem socialno podjetništvo in kooperative ter novi ekonomski modeli, ki iščejo drugačne, kreativne poti do realizacije idej in posledično do novih zaposlitev.

Njegovo profesionalno in prostovoljno delo na različnih področji je vseskozi povezano s komunikacijo z različnimi tipi osebnostmi in skupinami znotraj in izven organizacije, pisanjem govorov, izjav, kreativnim razmišljanjem in podajanjem idej, iskanjem rešitev, delom pod pritiskom, učenjem, spremljanjem in razumevanjem predpisov, delom v projektnih skupinah in samoiniciativnostjo, z načrtovanjem in spremljanjem javnih financ, analitičnim delom, ipd.

Na ta način je razvil sposobnost hitrega prilagajanja na nova delovna okolja in področja dela ter poleg formalnih pridobil tudi veliko neformalnih znanj iz različnih področij kot so: vodenje in organiziranje, nastopanje, odnosi z mediji, svetovanje, ekipno delo, delo na posameznih projektih in delo v lokalni in državni upravi.

Ko se je marca 2013 zamenjala Vlada je postal nadomestni poslanec v DZ RS, v poslanski skupini Pozitivne Slovenije. V 16 mesecih njegovega dela se je največ ukvarjal z zapisom pravice do pitne vode v Ustavo, po poteku mandata je svoja prizadevanja nadaljeval in skupaj s civilno iniciativo uspel doseči vpis pravice do pitne vode v Ustavo. Ukvarjal se je tudi z novimi ekonomskimi modeli, socialnim podjetništvom, zadružništvom, samopreskrbo s hrano, univerzalnim temeljim dohodkom,  ipd. Vseskozi je sodeloval s Forumom socialnega podjetništva ter bil so-pobudnik nekaterih zakonov, ki so omogočali delovanje socialnih podjetji in kooperativ. Maja 2014, po delitvi Poslanske skupine Pozitivne Slovenije je postal samostojni poslanec. 

Želi biti aktiven in kreativen na vsakem področju na katerem dela profesionalno ali prostovoljno. Do 13. februarja je delal v Etri skupnosti, kjer je bil zadolžen za različne podjetniške projekte povezane s socialno ekonomijo in modelom lokalnega krožnega gospodarstva, nato se je zaposlil v kabinetu župana Občine Kamnik, od 22.6.2018 pa je poslanec Državnega zbora in član poslanske skupine LMŠ, s katero je LDP novembra 2015 podpisala partnerski sporazum o sodelovanju.

Kontakt:

Mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Facebook profil: facebook.com/Brane.Golubovic

 

VPRAŠANJA IN POBUDE (od december 2014 do 10.2.2017 ko je odstopil kot občinski svetnik)

Brane Golubović: Širjenjem invazivnih tujerodnih vrst? Januar 2017

Razvoj smodnišnice. Oktober 2016

Brane Golubović: Več zdrave hrane v vrtce in šole! Junij 2016

Javni potniški promet. Junij 2016

Katzenberg v smodnišnici. Maj 2016

Je gradnja vodovodnega omrežja v Tuhinjski dolini podlaga za prevzem tuhinjskih vaških vodovodov? April 2016

Prostorsko urejanje območja nekdanjega Stola - december 2015

Smeti in smetnjaki pri Mercatorju - april 2015

 

 

 

 

Copyright © Lista Dušana Papeža 2016. Vse pravice pridržane.