Promocija Kamnika na nacionalnem letališču

Zaklina ZdravkovicNa aprilski seji je Žaklina ZDRAVKOVIĆ postavila vprašanje glede promocije občine Kamnik na našem glavnem letališču Brnik. Zapisala je, da se je pred kratkim oglasila na informativni točki na Letališču Jožeta Pučnika ter s presenečenjem ugotovila, da je na info pultu letališča mogoče dobiti zloženke, knjige, kataloge Ljubljane, Kranja, Bleda, Lesc in še kaj bi se našlo, ne pa gradiva povezanega s Kamnikom. Po poizvedovanju je ugotovila, da potniki in turisti povprašujejo po informacijah o Kamniku, Arboretumu Volčji potok in Velika planina.

Zato je dala pobudo Občini, da Zavod za turizem in šport čim prej poskrbi za promocijo naše občine tudi na tako veliki vstopni točki v Slovenijo, kot je glavno letališče v državi, saj naj bi bila storitev posredovanja turističnih materialov za turistična društva brezplačna, za podjetja pa plačljiva.

Poleg tega je še zapisala: “Dajem pobudo, da Zavod za turizem in šport preveri na kakšen način lahko sklenejo pogodbo ali kako drugače uredijo razmerja in tako omogočijo posredovanje promocijskega materiala. Menim, da je potrebno čim prej odpraviti to sivo liso pri promociji občine in naših znamenitost in tako poskrbeti za dodaten obisk turistov. Prav tako bo potrebno tudi druge turistične deležnike v občini seznaniti s tem, da lahko svoje materiale ponujajo na letališču, saj se tam lahko predstavljajo podjetja, zavodi, društva, kdorkoli je povezan s turizmom.

V povezavi s tem vprašanjem pa Zavod za turizem in šport pozivamo tudi, da preveri še druge turistično pomembne točke v državi in predvsem v Ljubljani in poskrbi, da je povsod na voljo promocijski material občine Kamnik. V današnjih časih je seveda zelo pomembna promocija preko sodobnih tehnoloških orodij, vendar pa se pri tem ne sme pozabiti ali zanemariti tiskanega materiala, ki je še vedno najosnovnejši in najhitrejši stik s potencialnimi obiskovalci.”

Odgovor je pripravila Božena PETERLIN, direktorica Zavoda za turizem in šport v Občini Kamnik:
Zavod za turizem in šport v Občini Kamnik planira in istočasno že izvaja promocijo preko spletnih medijev kot tudi preko tiskanih medijev/materialov.
Tiskane promocijske materiale v mesecu aprilu in maju dostavljamo TIC-em v Ljubljani, Kranju, Škofji Loki, Bledu, Kranjski Gori, Bohinju in Logarski dolini. V maju planiramo obiskati tudi kampe, hostle in hotele po Ljubljani ter okolici, kjer jih bomo založili s promocijskim materialom.
V lanskem letu so na Zavodu že stopili v stik z Letališčem Jožeta Pučnika, ker so želeli, da se Kamnik kot destinacija predstavlja tudi na tako pomembni prometni točki. Glede na cene, ki smo jih dobili, se v preteklem letu nismo odločili za tako vrsto promocije na letališču.
Letos se ponovno dogovarjamo za sodelovanje glede oglaševanja na letališču in po prvomajskih praznikih imam tudi sestanek g. Brumatom – vodjem marketinga na letališču Jožeta Pučnika.
Želimo se pojaviti na letališki turistični informacijski točki, ki je v čakalnici prihodov Letališča Jožeta Pučnika. Zanima nas polletni najem. Prav tako pa bomo pridobili ponudbo za svetlobni pano (530×120 cm), ki je na mednarodnem prostoru prihodov (ob prevzemu prtljage). V lanskem letu smo na Letališču Jožeta Pučnika naredili promocijo dogodka Dnevi narodnih noš s Folklorno skupino Kamnik. Naredili smo kratek dvourni dogodek in pogostili potnike z Okusi Kamnika.
Drugi dogodek smo pripravili za dvomilijontega potnika, ko smo povabili pastirja z Velike planine, Folklorno skupino in potnika nagradili s trničem.
Tudi za letos planiramo podobne promocijske dogodke – tako na Letališču Jožeta Pučnika kot tudi po kampih (Ježica, Bled, Bohinj …).

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.