Priznanja občine Kamnik

Občinski nagrajenci. Foto Iztok ČebaÅ¡ekPridružujemo se besedam župana Marjana Šarca, ki jih je izrekel v svojem govoru na včerajšnji proslavi: “Tisto, kar se danes zdi neizvedljivo, utopično, morda sanjaško, lahko s trdim delom in prizadevanji, postane resnično. Tako, kot so svoje cilje znali in zmogli doseči naši nocojšnji nagrajenci. Skupno vsem je, da so začeli iz nič, ali pa z zelo skromnimi izhodišči, s predanostjo, odrekanji, postavljanjem drugih pred svoj interes pa so zmagali in postali stebri družbe. Vsem iskreno čestitam.”. Čestitkam se pridružujemo tudi v Listi Dušana Papeža.

Bronasto priznanje Občine Kamnik
Kulturno-umetniško društvo HIŠA KERAMIKE, zakaj pa ne majolka za ohranitev in prenos znanja poslikave v slogu majolike in širjenje kulture, povezane s keramiko.

Alenka Juvan za zavzeto delo v Rojstni hiši Rudolfa Maistra, enoti Medobčinskega muzeja Kamnik.

Srebrno priznanje Občine Kamnik
Enota za protokol Slovenske vojske za dolgoletno nadvse uspešno sodelovanje in pomoč pri izvajanju slovesnosti v spomin na dogodke iz naše zgodovine, še posebej pa za sodelovanje pri ohranjanju spomina na našega rojaka, generala Rudolfa Maistra.

Danijel Bezek za sooblikovanje intelektualnega in kulturnega življenja v občini Kamnik, za dosežke pri ohranjanju zgodovinskega spomina in kulturne dediščine ter za prispevek k delovanju civilne družbe.

Zlato priznanje Občine Kamnik
Janez Uršič za dolgoletno uspešno delo in izjemen prispevek k razvoju kakovostne gostinske, kulinarične in turistične ponudbe na Kamniškem, nesebično finančno in humanitarno pomoč ter podporo številnim lokalnim društvom, organizacijam in posameznikom.

dr. Marija Klobčar za široko znanstveno razgledanost, za etnološko in folkloristično raziskovanje, ki se pogosto osredotoča na Kamnik in njegove ljudi, ter za strokovno pomoč organizatorjem prireditev in projektov, s katerimi je Kamnik postal znan onkraj slovenskih meja.

Obrazložitve vseh nagrajencev si lahko preberete na: Priznanja občine Kamnik

Foto: Klemen Brumec

Foto: Iztok Čebašek – Kamnik.info

Alenka Juvan - bronasto priznanje.  Foto: Iztok ČebašekHiša keramike - bronasto priznanje. Foto: Klemen BrumecDanijel Bezek - srebrno priznanje.  Foto: Klemen BrumecEnota za protokol Slovenske vojske - srebrno priznanje.  Foto: Klemen BrumecJanez Uršič - zlato priznanje.  Foto: Klemen Brumecdr. Marija Klobčar - zlato priznanje.  Foto: Klemen Brumec

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.