Nova parkirišča na Klavčičevi še letos

Žaklina ZdravkovićNaša občinska svetnica Žaklina Zdravkovič je strokovnim službam Občine Kamnik podala pobudo in zastavila vprašanje, ki se nanaša na parkiranje in parkirna mesta na Klavčičevi ulici. Odgovor občinske uprave je pozitiven. Ukrep, ki bo povečal število parkirnih mest in obenem obdržal širino ulice bo izveden še letos.

Žaklina Zdravković je v svoji pobudi zapisala, da je poleti lansko leto Občina Kamnik na Klavčičevi ulici na novo zarisala parkirna mesta na način, da se je na eni strani cestišča zarisalo vzdolžna parkirna mesta, ter nadaljevala: “Pred novim režimom parkiranja so bila parkirna mesta zarisana pod kotom. Dejstvo je, da se je na ta račun izgubilo kar nekaj prepotrebnih parkirnih mest. Je pa tudi dejstvo, da se je s tem ukrepom razširila cesta na Klavčičevi, ki sedaj omogoča varno srečevanje dve vozili, kar je zelo dobro.

Po letu dni je ta novi zaris še vedno tema pogovorov na Klavčičevi, saj resnično primanjkuje parkirnih mest. Zato sprašujem ali so strokovne službe po slabem letu naredile kakšno analizo kaj prinaša ta način parkiranja?

Zavedam se, da če bi ponovno uvedli parkiranje pod kotom, da bi na eni strani dobili več parkirnih mest, a na drugi se soočili s preozkim cestiščem, zato vrnitev v prejšnje stanje ni smiselna.

Klavčičeva zaris parkirnih mest 30.8.2016 predlog LDP KamnikPredlagam, da se preuči možnost, da se na mestu kjer je sedaj dovoljeno vzdolžno parkiranje, parkirišča uredi na način, da se del travnate površine tlakuje in seveda prestavi robnike za en meter. S tem bi omogočili ponovno parkiranje pod kotom, s čimer pridobimo nazaj nova parkirna mesta, obdržimo širino ceste in s tem ohranjamo varno srečevanje dveh vozil.

Skupni cilj vseh je, da se v sodelovanju s predstavniki stanovalcev in KS Duplica na Klavčičevi ulici omogoči varna vožnja osebnih vozil, zagotovi varnost pešcev in seveda dovolj parkirnih mest.”

Odgovor v imenu občinske uprave Občine Kamnik je pripravil Sandi BOREC, višji svetovalec za gospodarske javne službe in projektno delo:
Zaradi nepravilnega parkiranja na LC, št. 660206, Klavčičeva ulica in LC, št. 660205, Meninska ulica oziroma predvsem v okolici vrtca VVE Tinkara so bila v letu 2016 zarisana nova in obnovljena obstoječa parkirna mesta. S tem ukrepom se je zagotovila normalna prevoznost vozišča javne poti oziroma srečanje dveh osebnih vozil oziroma osebnega in tovornega vozila. Na ožjem delu Klavčičeve ulice je označenih 54 parkirnih mest, na zaključku ulice pa še 189 parkirnih mest, v neposredni bližini objektov se nahaja še makadamska površina, ki se v praksi uporablja za parkiranje in se prometno navezuje na Ulico Vilka Rožiča. Občinska uprava je na levi strani, kjer so zdaj zarisana vzdolžna parkirna mesta, že preučila možnost parkiranja pod pravim kotom, in sicer je potrebna rušitev obstoječih robnikov in postavitev novih robnikov (na novi lokaciji) ter utrditev pasu širine 2,8 m (asfaltiranje). S tem ukrepom se bo dodatno pridobilo sedem parkirnih mest.

Ukrep bo izveden v letošnjem letu.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.