Zelena Smodnišnica

Milena Klemen oktober 2014V svetniški listi Dušana Papeža slavnostno otvoritev delovanja Kazenberga, ki jo je pred kratkim pripravilo društvo Pridenmožic razumemo kot pozitivno novico, ki prihaja z območja bivše Smodnišnice. Društvu pri vseh njegovih dejavnostih želimo veliko uspeha in energije, saj lahko na ta način v bivši upravni stavbi nastane pomemben in prepoznaven kulturni prostor Kamnika in širše okolice. Prav tako menimo, da obravnava in potrditev Strokovnih podlag strategije prostorskega razvoja območja Smodnišnice na zadnji seji občinskega sveta pomeni korak v pravo smer.

Dokument vsebuje analizo razvojnih možnosti, usmeritve za oblikovanje območja in razvojne scenarije, med katerimi je bila na koncu izbrana kot najoptimalnejša možnost t.i. Zelena Smodnišnica. Tako se večji del območja namenja za parkovne, turistične, športno-rekreativne in kulturne dejavnosti, del pa ostaja za poslovno in stanovanjsko dejavnost. V LDP nismo najbolj zadovoljni s široko opredelitvijo možnih poslovnih dejavnosti, a se zavedamo, da gre za kompromis. S potrditvijo podlag je občinski svet ponovno dal zelo jasen signal lastnikom zemljišč in investitorjem glede razvoja tega območja ter jasne usmeritve Občini pri pripravi podrobnih prostorskih aktov. V LDP bomo še naprej zagovarjala, da se območje Smodnišnice načrtovano razvija v smeri zelenih dejavnosti ter da se upošteva strokovne podlage.

Milena Klemen

Strokovne podlage smodnišnica junij 2017Strokovne podlage smodnišnica junij 2017 mala

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.