Dan Rudolfa Maistra

Proslava Rudolf MaisterVčeraj so se članice in člani LDP Kamnik udeležili proslave ob državnem prazniku Dan Rudolfa Maistra. Slavnostni govornik je bil kamniški župan, Marjan Šarec, ki je v svojem govoru poudaril, da je bil Rudolf Maister pravi človek na pravem mestu ob pravem času. “Pokazal je, da Slovenci nikakor nismo samo »za hlapce rojeni in za hlapce vzgojeni«, kot lahko beremo pri Cankarju, temveč znamo in zmoremo, če imamo voljo in pogum. Ni bil skromen v svojih ambicijah in čakal kaj bo, temveč je zavrgel slovensko skromnost, ki meji na udinjanje drugim in izvedel sveto nalogo ohranitve slovenskega ozemlja.”

Na proslavi so podelili tudi spominska priznanja za zasluge pri ohranjanju spomina, sporočilnosti in veličine generala Rudolfa Maistra in njegovih borcev. Priznanja so dobili:

Anton Tone Smolnikar, za pomemben prispevek pri ohranjanju spomina, prepoznavanju, spodbujanju in sporočilnosti generala Rudolfa Maistra.

Emil Štern, za uspešno in prizadevno delo v Društvu generala Maistra za Zasavje ter delu z učenci in mentorji na področju krepitve domoljubja, narodne zavesti in sporočilnosti generala Rudolfa Maistra.

RTV Slovenija – 3. program Radia Slovenija – Program Ars, za prispevek k razvijanju vrednot slovenske osamosvojitve ter krepitvi narodne samobitnosti in državljanske zavesti

Ob tej priložnosti, je občinski svetnik Edis Rujović zapisal: “Maister je s svojim delovanjem združeval ter povezoval skupnost in ljudi. Bil je aktiven državljan, ni se vdal na prvi prepreki, pa četudi je sprva kazalo kot, da je prepreka nepremagljiva. Verjel je in želel je dati svoj doprinos k osvoboditvi in združitvi. Kaj hitro so mu ostali sledili, saj so ugotovili, da le skupaj lahko stvari premaknejo na bolje. Nič drugače ni danes ! Sami lahko naredimo največ za našo prihodnost iz preteklosti pa smo se dolžni nekaj naučiti.”

Več na spletni strani Občine Kamnik: Župan Občine Kamnik Marjan Šarec: »Kdor se zanaša na druge in ne na lastne sile, je obsojen na drobtinice z mize velikih.«

IMG 3488 003

Dan Rudolfa Maistra

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.