Mekinjski samostan

Žaklina ZdravkovićNa seji občinskega sveta smo pred poletjem obravnavali akt o ustanovitvi javnega zavoda Mekinjski samostan. Občina Kamnik je pred dobrim letom od sester uršulink prejela v dar mekinjski samostan in s tem prevzela veliko odgovornost za ohranjanje dediščine samostana in za izbiro vsebin, ki bodo samostan napolnile z življenjem. Strinjamo se, da se je treba oživitve samostana lotiti previdno in zato smo tudi podprli ustanovitev posebne delovne skupine, ki smo jo pred letom dni že sami predlagali.

V samostanu so bila v vmesnem času opravljena najnujnejša vzdrževalna dela in počasi se v njem dogajajo različni dogodki. Poleg tega, pa se je Občina prijavila tudi na razpis za pridobitev regionalnih evropskih sredstev za sofinanciranje programa in opreme.

V LDP Kamnik stojimo na stališču, da se morajo programi, ki se bodo izvajali v samostanu medsebojno dopolnjevati. Mnenja smo, da bi bilo v samostanu najbolje izvajati največ dva do tri povezane programe, ki bi delovali na daljši rok in se tudi sami finančno pokrivali. Na te programe pa bi se vezali manjši dogodki in vsebine. Vse skupaj pa mora biti umeščeno v ponudbo kamniškega turizma. Seveda se v samostanu ne more izvajati vsaka dejavnost. Najbolj primerni so različni izobraževalni programi, konference, predavanja, galerijska dejavnost, dejavnosti s področja duhovnosti, ipd. V LDP Kamnik verjamemo, da je lahko Mekinjski samostan s pravim vodstvom in pestrimi vsebinami, ki se medsebojno dopolnjujejo in ki nagovarjajo obiskovalce tudi izven meja občine in Slovenije, zgodba o uspehu.

Žaklina ZDRAVKOVIĆ
Občinska svetnica

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.