Razvoj in investicije v 2017

vsi Å¡tirje 2017 in logoMineva še eno delovno leto za svetniško skupino LDP v občinskem svetu. Glavna tema iztekajočega leta je bil vsekakor sprejem proračunov za leti 2017 in 2018.

Tako je bilo v proračunu za leto 2017 na občinskem svetu sprejeto več sredstev za področje kulture in športa, za prenovo cest, ulic in parkirišč, izgradnjo pločnikov, prenovo podružničnih šol, prenovo mestnega središča, Malega gradu ter seveda sredstva za zaključek izgradnje kanalizacije in nadgradnjo Centralne čistilne naprave.

Pomembno pa je tudi, da se nadaljuje s pripravami na gradnjo OŠ Frana Albrehta. Pričetek investicije se pričakuje v letu 2018. Pripravljajo se predlogi ukrepov za ureditev prometa proti Veliki planini, kjer je nujno uvesti več reda in zmanjšati negativne vplive na okolje in naravo. Občinski svet je sprejel tudi Celostno prometno strategijo občine, ki bo imela velik vpliv na vsakdanjik občanov v prihodnjih desetletjih, pa tudi na celovit trajnostni razvoj naše občine. Eden prvih večjih projektov iz sklopa celostne prometne politike je nadaljnja izgradnja kolesarske poti Kamnik – Ljubljana. Naša želja je tudi, da bi se čim prej uresničil cilj izposoje električnih koles v občini.

Prioriteta delovanja svetniške skupine LDP pa ostaja vzpostavljanje pogojev za razvoj turizma v občini ter v povezavi z njim revitalizacija območja nekdanje smodnišnice. Zato na sejah občinskega sveta vseskozi opozarjamo na previdnost pri načrtovanju, saj je naša želja, da celoten severni del tega območja namenimo za turizem, rekreacijo in šport.

Dušan Papež, Žaklina Zdravković, Edis Rujović in Milena Klemen

vsi štirje 2017 in logo

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.