Poziv prodajalcu Katzenberga

Dušan Papež je 14. maja pisal pismo direktorju podjetja Iskra Mehanizmi, gospodu Milanu Pogačniku, v katerem mu je predlagal, da podjetje umakne oziroma prekliče javno dražbo, do prevzema poslov novega župana in konstituiranja novega občinskega sveta. Odziv Iskra Mehanizmov ni bil pozitiven, kar pa je njihova pravica. Celoten poziv si lahko preberete v nadaljevanju.

Spoštovani gospod direktor Milan Pogačnik.

Na začetku prejmite moje priznanje za vaše poslovne uspehe, razvojno naravnanost podjetja, nove zaposlitve in vašo pripravljenost sodelovati pri razvoju celotnega območja nekdanje smodnišnice.

V petek sem izvedel, da je v torek, 15.5.2018, razpisana javna dražba za nakup objekta Katzenberg s pripadajočimi zemljišči. Gre za nekdanjo upravno zgradbo s parkom in vrtnarijo. Območje je registrirana kulturna dediščina, ki je vpisana v Register nepremične kulturne dediščine (EŠD 11958 – Kamnik-Fužine, vrsta dediščine: parki in vrtovi, tip enote: vrtno-arhitekturna dediščina), kar pomeni, da bo potrebno na tej enoti vse načrtovane posege usklajevati s pristojnim Zavodom za varstvo kulturne dediščine.

Po mnenju Liste Dušana Papeža je to območje strateškega pomena za Občino Kamnik in tudi za nadaljnji razvoj celotnega območja. Za to menimo, da prodaja upravne stavbe s pripadajočimi zemljišči nekaj mesecev pred lokalnimi volitvami ni najbolj smiselna. Po našem mnenju bi bilo potrebno počakati na novega župana in občinski svet ter začeti pogovore o nadaljnjem uskaljenem razvoju celotnega območja nekdanje smodnišnice ter tudi o tem, da Občina Kamnik kupi to stavbo z zemljišči.

Za to gre naš poziv v smeri, da vaše podjetje umakne oziroma prekliče javno dražbo, do prevzema poslov novega župana in konstituiranja novega občinskega sveta. Dejstvo je, da bo novi župan v decembru letos in januarju naslednje leto pripravil proračun za leti 2019 in 2020, kar pomeni, da se bodo lahko v proračunu namenila sredstva za nakup te pomembne kulturne dediščine za Kamnik in širšo regijo.

Spoštovani gospod Pogačnik, prosimo vas, da naš poziv po umiku oziroma preklicu javne dražbe, do prevzema poslov novega župana in konstituiranja novega občinskega sveta, vzamete dobronamerno.

V Listi Dušana Papeža smo prepričani, da lahko celotno območje nekdanje smodnišnice, ki ga čaka izdelava občinskega podrobnega prostorskega načrta, optimalno načrtujemo samo v sodelovanju z vsemi deležniki v občini, predvsem pa z vami in ostalimi manjšimi lastniki zemljišč na tem območju.

V pričakovanju vašega odgovora vas prav lepo pozdravlja.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.