Napoved kandidature na Veliki planini ob srečanju z novinarji

Slovesen dan za stranko Lista Dušana Papeža.

Dušan Papež, kandidat za župana Občine Kamnik, je s svetniki danes vložil kandidaturo, program pa predstavil na novinarski konferenci na Veliki planini.

received_325264844903087

V uvodnem nagovoru je voditeljica novinarske konference Barbara Božič, ki je tudi podpredsednica stranke, takole predstavila Dušana Papeža, kandidata za župana.

»Dušan Papež, poslovnež, podjetnik, organizator, športnik po duši, humanist, dobrotnik. Človečnost, preprostost, dobrota, prijateljstvo, močna volja so njegove lastnosti, vrednote, ki jih ljudje spoštujemo. »Dobro je, kar združuje.« je njegov moto, vedno želi združiti in prisluhniti ljudem, jim pomagati. Sedaj jih k sodelovanju vabi tudi kot kandidat za župana Občine Kamnik.«

Stranka Lista Dušana Papeža je sestavljena iz več generacij in različnih izobrazbenih profilov, vsi enotni in prepričani: PAPEŽ ZA ŽUPANA. Ker mu zaupajo in verjamejo v njegovo delo.

received_303595323754338

V pozdravnem nagovoru je Papež pozdravil člane stranke, občinske svetnike, novinarje in podporne člane Stranke Alenke Bratušek in Socialnih demokratov.

» Današnjo kandidaturo za župana sem vložil s podporo volivk in volivcev, s člani svoje stranke in občinskimi svetniki. V življenju sem s trdim delom, s svojimi rokami, ustvaril veliko, na kar sem ponosen. Vedno moram nekaj ustvarjati in delati dobro za ljudi.

Ko smo v Kamniku organizirali svetovno prvenstvo na Veliko planino in lansko leto še evropsko, se mi je naš Kamnik in Velika planina še bolj usedla v srce. Šele zdaj skupaj s prostovoljci dojemamo, kako veliko je bilo naše delo. Kakšne potenciale ima naša občina za turizem in šport!

Vedno sem verjel v združevanje moči. Sam ne moreš veliko narediti. Skupaj pa lahko premikamo gore, kar sem dokazal v svojem življenju. Moto: Dobro je, kar združuje. uspešno uresničujem v praksi, kar smo dokazali kot stranka in kot občinski svetniki. Uspeh je združevanje, povezovanje in zaupanje v človeka. Verjamem, da lahko vsak s svojimi velikimi ali majhnimi dejanji soustvarja podjetje, klub, kot tudi skupnost, imenovana občina. »

Program županskega kandidata so strnili v filmski prikaz, ki zajema nekatere pomembne točke programa, kjer je glavni akter kar kandidat sam. V filmih so prikazali problematiko turizma, Velike planine z dolino Kamniške Bistrice, se dotaknili športne infrastrukture, kolesarskih stez, problematike severnega dela KIK-a, podjetništva in obrti, Malega gradu in Šutne, Utokove jame, šole Frana Albrehta in problematike šolstva. Novinarska konferenca je bila na njemu tako ljubi Veliki planini, zato so prikaz začeli s turizmom in seveda edinstveno Veliko planino.

V nadaljevanju je poudaril, da je v gospodarstva prioriteta razvoj obrti in podjetništva, turizem, v kmetijstvu samooskrba s hrano in vodo. Na področju družbenih dejavnostih pa zagotavljanje javnih storitev in infrastrukture, znanje, varno in spodbudno življenjsko okolje, skrb za kulturo, šport in sočloveka.

»Treba bo zagotoviti pogoje in sredstva za čim boljšo kvaliteto bivanja vseh generacij v občini, tako mladih družin kot tudi starejših. Moje vodenje občine bo podjetniško, odgovorno in sistematično. Naš program ima uresničljive cilje, kajti samo uresničeni cilji štejejo. Skupaj, združeni, pa zmoremo vse.«

Sledila so še vprašanja novinarjev in prisotnih o bazenu, skrbi za starejše (demenca), meščanski korporaciji, problematiki KIK-a.

received_231835947686998

Predstavitev se je zaključila s sproščenim druženjem na terasi žičnice in s soncem obsijane Velike planine, v kovanju novih načrtov in spodbud, skupinskem fotografiranju in soglasnem prepričanju: PAPEŽ ZA ŽUPANA.