To mi pove, da ste pravi ter da vam ostali sledijo. Srečno!

V volilni kampanji ni časa za počitek, pa čeprav je Martinova sobota. Dušan Papež in njegova ekipa je bila že zelo zgodnja, saj smo bili na kamniški tržnici pred 7. uro. Dobili smo se v lokalu Orient na jutranji kavi in druženju z obiskovalci sobotne tržnice in našimi volivci. Hkrati so na tržnici potekale priprave na celodnevno martinovanje in je zato postalo še bolj vidno, kako utesnjena je naša tržnica. Eden od predlogov naše liste, ki ga imamo zapisanega v programu je, da bi se poleg kamniške centralne tržnice vzpostavile tudi tržnice po drugih bolj poseljenih območjih naše občine – npr. na Duplici. Pogovor o tem je nujno treba sprožiti po končanih volitvah.
Ob kavi se nam je pridružil mladenič, ki ima trgovino z različnimi vrstami kruha v Domžalah in se pozanimal, kako se lahko pridruži gorskim tekačem kluba Dušana Papeža in povedal, da se pripravlja na naslednji tek na Grintovec.
Ekipa LDP je nato na stojnicah kmetov nakupila nekaj izdelkov (kruh, salame in sir), ki smo jih ponudili našim volivcem na stojnici na parkirišču poleg Mercatorja. Kot že prejšnjič je bilo tudi tokrat živahno, veliko obiska in pogovora o težavah, ki tarejo ljudi. Nekatere težave so rešljive na nivoju občine, za druge pa bo morala poskrbeti država. Obnova OŠ Frana Albrehta je tema pogovorov ves čas, prav tako tudi obnova športne dvorane in ureditev športnih površin okoli mestnih šol. Danes pa smo se pogovarjali tudi o težavah pri skrbi za obnemogle sorodnike. Gre za zelo aktualno temo in občina bo morala na tem področju svojo podporo povečati. Svetniška skupina Liste Dušana Papeža je v preteklem mandatu Občinskega sveta že opozarjala na težavo, da ima Zavod Pristan za potrebe občanov in občank premajhne kapacitete, te so odvisne od plačila občine. Predvsem pa njihovo delo poteka samo med tednom, razen izjemoma ob vikendih in praznikih, in samo do 15. ure. Ostareli, bolniki in njihovi svojci pa potrebujejo pomoč tudi med vikendi, za praznike in v popoldanskih urah. V tem delu občina lahko sama ureja t.i. dolgotrajno oskrbo in poskrbi za višji standard svojih občanov.

Današnji dogodek pri Mercator centru na Zikovi ulici je bil ponovno poln podpore mimoidočih. Prevladovala je pozitivna energija. Pravijo, da najbolj pri LDP spoštujejo iskrenost, objektivnost in poštenost. Na dogodku so nas obiskale vse generacije. Najbolj nas ohrabrijo iskrene besede občank in občanov.

Ravno danes se je mladenič ustavil na naši stojnici in v pogovoru med drugim dejal nekako tako: “Do sedaj se še nikoli nisem udeležil volitev, letos (18. 11. 2018) pa se jih bom ravno zaradi vas, saj ste me s programom in ekipo najbolj prepričali. Opažam, da ostali verižno jemljejo inspiracijo od vaše stranke, celo slogan – Dobro je kar združuje, ki ste ga imeli že leta 2014, sem zasledil pri drugih. To mi pove, da ste pravi ter, da vam ostali sledijo. Srečno!”

Edis Rujović in Mateja Poljanšek