Božena Habjan Prusnik

božena habjan prusnikRojena sem bila 6. 11. 1959 v Ljubljani. Mladost sem preživljala na veliki kmetiji v Domžalah.

Po poklicu sem prodajalka, vendar sem poklic opravljala samo nekaj mesecev, nato pa sem bila 18 let zaposlena v Napredku Domžale (kasneje preimenovan v Vele). Opravljala sem delo tajnice, komercialistke, trgovskega potnika. Nazadnje pa sem delala kot namestnica vodje grosistične prodaje.

Samostojno poslovno pot sem začela leta 1993 in nato vsa leta uspešno vodila lastno podjetje. Naše poslovanje je bila pretežno gostinska dejavnost – Gostilna Tinač, Dom na  Kisovcu. V decembru 2017 sem se upokojila.

V Stranjah živim že od leta 1982 in lahko rečem, da sem Kamničanka. Ni mi vseeno, kaj se v občini dogaja, kako se razvija in kakšen standard zagotavlja svojim občanom. Ta problematika me že dalj časa zanima, vendar mi samostojno podjetništvo ni dopuščalo aktivnega sodelovanja.

Zato sem bila vesela povabila Dušana Papeža in njegove Liste, da se pridružim njihovi ekipi in kandidiram za občinski svet. Glede na dolgoletne izkušnje kot samostojna podjetnica na Kisovcu mi je problematika Velike planine dobro znana. Prepričana sem, da lahko s svojimi izkušnjami pomagam pri reševanju le-te.