Janez Zorman

janez zormanRojen je bil 24. novembra 1960 v Ljubljani, sedaj živi na Zg. Perovem. Je poročen in  oče dveh sinov. Žena Zlata je zaposlena kot trgovka v Lidlu na Bakovniku. Družina mu je pomembna vrednota, sedaj veliko časa preživi s svojimi vnuki in vnukinjami.

V Kamniku je končal osnovno šolo in gimnazijo. Študij je nadaljeval na Fakulteti za strojništvo v Ljubljani; kot dijak in študent je veliko delal po strehah in v majhni očetovi mizarski delavnici, zato ni uspel diplomirati. Prva zaposlitev je bila delo razvojnega tehnologa v Elmi Črnuče., kasneje v Trivalu, kjer je kot vodja proizvodnje zaposlen še danes . Kot samostojni podjetnik je v popoldanskem času brizgal plastiko in izdeloval otroške igrače, velikokrat pa je priskočil na pomoč ženi, ki je imela svojo trgovino.

V mladosti je bil aktiven smučar in bordar, tudi mopedist. Sedaj je aktiven v slovenskem klubu lastnikov HD, sicer tudi sam ponosni lastnik Harley Davidsona (HD). Uživa tudi v delu v svojem vrtu in sadovnjaku.

»Politično se nisem nikoli veliko izpostavljal, blizu so mu stranke t.i. pomladanske opcije (SDS, SLS). Zelo pomembno se mi zdi, da se ohranja zgodovinski spomin, da se prepozna kot pozitivno čustvo. Cenim in spoštujem krščanske vrednote. Vabila stranke  Lista Dušana Papeža sem bil zelo vesel, ker sem z njim zelo dobro sodeloval pri projektu Velika planina. Sem  namreč aktiven član društva RD Rigelj (član nadzornega sveta), ki združuje večino lastnikov turističnih koč. Zato gojim posebno ljubezen in navezanost do Velike planine. Program stranke Lista Dušana Papeža je pravi in ga bom kot občinski svetnik tudi uresničeval.«