Jernej Resnik

jernej resnikJernej Resnik je bil rojen 28. 8. 1974 v Ljubljani, sedaj živi v Beli 18, Motnik. Po izobrazbi je avtoličar. Z ženo sta lastnika družinskega podjetja Ribogojnica stari mlin. Ima tri otroke.

»Ob življenju na podeželju se človek srečuje z mnogimi izzivi, ki od njega zahtevajo veliko mero razumevanja in sočutja do sočloveka ter delo z veliko mero družbene odgovornosti.

Za občinskega svetnika na Listi Dušana Papeža kandidiram z namenom, da se v občinskemu svetu slišijo in upoštevajo tudi predlogi iz bolj oddaljenih krajevnih skupnosti, kot sta Špitalič in Motnik ter druge. Moje vodilo je, da je potrebno na podeželju urediti osnovno infrastrukturo, kot so ceste, vodotoki, oskrba z neoporečno pitno vodo, izgradnja manjkajočih avtobusnih postajališč. Treba je poskrbeti, da zagotovimo boljše pogoje za življenje vseh občanov, predvsem pa za obstanek mladih družin na podeželju. Zavzemal se bom tudi za zmanjšanje komunalnega prispevka za novogradnje: za tiste občane in občanke, ki gradijo domove in gospodarske objekte z namenom, da ostanejo na domači zemlji, ne pa za prodajo in  preprodajo le-teh.«