Matej Golob

matej golobMatej Golob je bil rojen 1982. leta v gasilski družini. Tudi sam je postal vzoren gasilec, kjer se je izkazal pri reševanju življenj in pri pomoči sočloveku. Zadnja leta v gasilskem društvu opravlja delo pomočnika poveljnika za tehnično reševanje.

Uspešno je nastopal tudi kot član igralskega ansambla kulturnega društva Janko Kersnik Lukovica. Gledališče in glasba sta del njegovega življenja, saj je bil več let član ansambla Grintovci. Sedaj se posveča svoji družini, ženi Uršuli ter razposajenim otrokom Tinkari, Neži in Vorancu. Svoje znanje gasilstva, glasbe, gledališča, tudi vožnje tovornjaka, s čimer si služi kruh, prenaša na mlajše generacije, katerim predstavlja velik vzor.

»Z Dušanom Papežem se poznava že dolgo in tudi uspešno sodelujeva. Ker je organizator ekstremnega teka na Grintovec, vsa leta sodelujem pri velikem dogodku za Kamnik kot ozvočevalec, na prireditvi smo nastopali tudi z ansamblom Grintovci. Vesel sem, da me je povabil v svojo listo, saj ga poznam kot dobrega človeka in izjemnega organizatorja, zato verjamem v njegovo delo.«